Kommunistisk festival i det grønne blev et tilløbsstykke

Igen i år samlede kommunistpartierne den københavnske venstrefløj og solidaritetsorganisationer til K-Festival på Nørrebro. På trods af enkelte tomme pladser i boderne blev festivallen et tilløbsstykke med flere tusind deltagere over weekenden den 15-16. august. Og selvfølgelig var Hands Off Venezuela med og delte ligesom sidste år bod med Socialisten.

Af: Niklas Zenius Jespersen, Talsmand, Hands Off Venezuela

K-Festival er blevet en af de større traditioner blandt den københavnske venstrefløj, ikke mindst blandt kommunisterne. Igen i år var festivalen arrangeret af Kommunistisk Parti i Danmark (KPiD) og bød på deltagelse af blandt andre Danmarks Kommunistiske Parti og Kommunistisk Parti, bevægelser som Horserød-Stutthof Foreningen for gamle modstandsfolk og deres børn, Dansk-Cubansk Forening, Internationalt Forum og så os i Hands Off Veneuela der delte bod med Socialisten. Vores fælles bod blev igen i år en succes, både økonomisk med et pænt overskud, og politisk hvor mange kom hen for at diskutere og høre om den seneste udvikling i Venezuela. Ikke mindst tiltrak vores nye række af materialer fra Nicaragua stor interesse og mange ville høre nærmere om hvordan det stod til med revolutionen.

Udover at give mulighed for at snakke og købe materialer hos de mange venstrefløjspartier og solidaritetsorganisationer, så bød festivalen på lækker grillmad, øltelt, maleri-lotteri og masser af musik, taler og debatter. Blandt debatterne var især faglig organisering og udviklingen på Cuba blandt tilløbsstykkerne mens der i talerne blandt andet blev opfordret fra Folkebevægelsen mod EU til at sætte alle sejl til for et Nej ved folkeafstemningen om ophævelsen af retsforbeholdet til EU ligesom Dennis Kristensen, formand for de offentligt ansattes fagforening FOA talte om kampen om dagpenge under den nye og gamle regering.