Fuld støtte til lufthavnsarbejdernes kamp mod RyanAir!

Billede: Kampagnen Be Fair RyanAir på Facebook

Billede: Kampagnen Be Fair RyanAir på Facebook

I sidste uge startede Ryan Air deres afgange fra Kastrup Lufthavn. De blev mødt med blokader fra faglige aktivister, som forsinkede deres første fly i over tre timer. Både lufthavnsarbejdere og andre faggrupper, som bl.a. HK, var mødt op for at sige NEJ til løn-dumping og kræve at selskabet indgår en overenskomst med de relevante fagforeninger. Socialisten bakker fuldt op om protesterne og anbefaler alle vore læsere at møde op til protest foran arbejdsretten på torsdag. Herunder bringer vi en udtalelse som HK Service Hovedstaden for nyligt vedtog – hele LO-fagbevægelsen bør tage lignende initiativer og gå aktivt ind i kampen.

Ryanair skal have kamp til stregen

HK Service Hovedstaden skal være klar, hvis vi skal ud i en sympatikonflikt mod lavprisselskabet Ryanair.

Lavprisselskabet etablerer sig med base i København den 26. marts, men vil ikke indgå overenskomst med kabinepersonalet. Det har ikke alene fået kabinepersonalets organisationer til sammen med LO at varsle konflikt. LO og organisationerne har også på forhånd bedt Arbejdsretten om erklære konflikten for lovlig. Ved at få hovedkonflikten kendt lovlig, inden den starter, kan flyselskabet ikke stoppe konflikten ved selv at gå til retten på et senere tidspunkt.

Hovedmålet med konflikten er at få Ryanair til at indgå overenskomst, så personalet får ordentlige løn- og arbejdsvilkår, og så lavprisselskabet ikke får mulighed for at konkurrere på ulige vilkår med de selskaber, der for længst har indgået overenskomst.

HK Service Hovedstaden er sammen med de øvrige LO-forbund i lufthavnen klar til at deltage i en sympatikonflikt, så bagagehåndtering, indtjekning, varelevering og anden service, som Rayanair har brug for, bliver ramt.

Ryanair er som bekendt berygtet for at forsøge at omgå alle regler, hvis de kan slippe af sted med det.

Derfor skal HK’erne i lufthavnen være klar til at tackle situationen, hvis konflikten bliver en realitet den 26. marts, sammen med de øvrige LO fagforeninger i Hovedstaden.

Kilde: HK Hovedstaden