Protester foran LO

Foto: Andreas Bülow

Foto: Andreas Bülow

Af Lasse Bertelsen

Omkring 100 aktivister fra Byggefagenes Samvirke i København var tirsdag morgen kl 7.30 mødt op foran LO’s hovedbygning på Islands Brygge. Årsagen var at CO-Industri og Dansk Industri var i gang med at forhandle et udkast til kædeansvar som på flere punkter ignorerer de krav der er kommet fra de ansatte i industrien.

Formanden for Byggefagenes Samvirke Per Olsen oplæste en udtalelse der opfordrede LO til at lytte efter kravene fra Byggefagene. Igennem snart mange år har ”kreative” virksomheder kunne gemme udnyttelse af billig arbejdskraft fra østlandene ved at bruge dem som underentreprenører. Derfor har et krav igennem længere tid været at der skulle indføres kædeansvar så hovedentreprenørerne kan stilles til ansvar for lønfusk og underbetaling.

Hele gaden var fyldt med stilladsbiler og Røde Horn spillede musik. Så kom formanden for LO Harald Børsting frem for at sige at det jo var et første skridt på vejen, men dette stillede ikke den morgenfriske forsamling tilfredse. LO formanden blev da også kort afbrudt da endnu en stilladsbil ankom med truttende horn.

Imens kørte to lifte ind på pladsen og hævede et banner op foran LO’s kontorer hvor der stod KÆDEANSVAR NU! Altså var budskabet ikke til at være i tvivl om. Efter at Røde Horn havde givet et par sange forlod skaren af stilladsarbejdere, murere, elektrikere, malere, tømrere osv. LO’s hovedkvarter i god ro og orden, men håbet om at LO ville lytte til dets medlemmer.

Se udtalelsen her: http://bygsam.dk/p/til-lo-s-daglige-ledelse