Solidaritet med Palæstina – ned med Netanyahus kriminelle regering

Skærmbillede 2014-07-17 kl. 16.21.40Af Socialistens redaktion

Den israelske hærs kriminelle bombardementer har den seneste uge kostet over 200 palæstinensere livet. Op mod 2000 er blevet sårede. Mordet på 3 unge israelere er blevet brugt af Israel til at lancere en militær offensiv. De virkelige grunde til massakren mod det palæstinensiske folk er andre.

I april lykkedes det for Hamas og Fatah at nå til enighed om en plan for at bringe deres konflikt til ophør. Således, at det palæstinensiske selvstyre ikke længere skal være delt i 2, som tilfældet har været siden 2007. Denne aftale skulle hjælpe med til at genåbne fredsforhandlingerne, hvor palæstinenserne accepterer at få suverænitet over blot 22 % af deres oprindelige territorie, svarende til 1967 grænserne. Det var planlagt at det palæstinensiske selvstyre i september måned skulle proklamere den palæstinensiske stat på disse vilkår. Den 29. november var det ventet at Palæstina ville blive anerkendt i FN som ”ikke medlemsstat”. Den zionistiske regering, der baserer sig på bosættelser i det besatte område, bomber for at bremse denne proces.

Samtidig er den militære offensiv et signal fra Israel til USA om deres ubehag ved at man begynder et samarbejde med Iran for at bremse ISIS’s fremfærd i Irak. Israel frygter at dette kan gøre USA’s position i forhold til Irans atomprogram mere fleksibelt. Derfor føler de nok et større behov for at spille med musklerne.

Endeligt kan angrebene mod Gaza også bruges af den israelske regering til at overkomme dens interne splittelser og krisen i landet. Arbejdsløsheden og de sociale protester er begyndt at ryste det israelske samfund. Valget i 2013 blev kun snævert vundet af den højreorienterede koalition. Men denne svage regeringskoalition er presset af den økonomiske og sociale krise. Massakren mod det palæstinensiske folk, skal få israelerne til at glemme deres egne lidelser.

Der kan ikke opnås fred under kapitalismen, hverken for arabere eller for jøder. Der må bygges bro mellem den palæstinensiske og israelske arbejderklasse. Kun gennem en revolutionær omstyrtelse af den zionistiske stat og de reaktionære arabiske regimer kan regionens folk blive frie og opnå social, økonomisk, national og politisk befrielse. I sidste ende kan denne kamp kun sejre gennem oprettelsen af en frivillig, socialistisk føderation i Mellemøsten, hvor en demokratisk planlægning af økonomien kan forbedre de materielle forhold for alle, og bringe en ende på dette barbari.

Massakren mod det palæstinensiske folk kalder på solidaritet i hele verden. Den danske fagbevægelse bør være med til at arrangere solidaritetsaktioner i hele landet. Presset fra den internationale arbejderbevægelse er vores bedste våben, og det eneste som der reelt kan bremse denne massakre.

Ned med den kriminelle zionistiske regering
Ned med imperialismen
Fred mellem folkene – kamp mellem klasser!
For et socialistisk Mellemøsten

Advertisements