Venezuela udviser solidaritet med Palæstina

Billede af Jim Forest / Flickr / Creative commons. Fra Israels bombning af Gaza i 2009.

Billede af Jim Forest / Flickr / Creative commons. Fra Israels bombning af Gaza i 2009.

Af Jeppe Krommes-Ravnsmed

Mens de fleste af verdens lande, inklusiv Danmark, lukker øjnene for den massakre der lige nu sker i Gaza, har Venezuelas regering udsendt følgende solidaritetserklæring:

”Venezuelas Bolivariske regering fordømmer på det kraftigste den uretfærdige, disproportionale og ulovlige militære aktion, som den israelske stat har sat ind i mod det heroiske palæstinensiske folk, og anmoder den israelske regering om øjeblikkeligt at standse disse aggressioner som bryder med international lov og med den mest elementære respekt for livet og menneskelig værdighed”, udtrykte teksten.

Venezuelas udenrigsminister, Elías Jaua, ratificerede samtidig landets fulde støtte til Palæstina, hvor den israelske hærs bombardementer den seneste uge har krævet over hundrede døde og op mod 1000 sårede, ifølge de seneste officielle tal. Ifølge de palæstinensiske myndigheder er mindst 70 procent civile.

”Palæstina, udover at være en smerte i sjælen, er det en forpligtelse til at fortsætte med at kæmpe for ALBA – en ny verden, hvor menneskeheden er mere human”.

Advertisements